Pasokan Pabrik --- Ora Ana Middleman --- OEM / ODM kasedhiya

Prinsip teleskop astronomi

Teleskop astronomi bisa ndeteksi lintang atusan yuta taun cahya utawa luwih amarga gelombang elektromagnetik sing dipancarake lintang-lintang kasebut wis ditularake menyang bumi liwat atusan yuta taun lan banjur diamati dening teleskop astronomi.Ana rong jinis utama teleskop astronomi, siji teleskop optik lan liyane teleskop radio.

Prinsip teleskop astronomi:

Teleskop astronomi ndeteksi gelombang elektromagnetik.Teleskop astronomi optik ndeteksi cahya sing katon, yaiku, sing diarani lintang kasebut katon;teleskop astronomi radio ndeteksi gelombang radio, yaiku jinis gelombang radio, lan gelombang radio minangka gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi sing luwih murah tinimbang cahya sing katon.Nanging, cara deteksi spesifik saka loro kasebut uga beda.

Cahya sing diamati dening teleskop optik dipancarake dening lintang, nanging akeh lintang kasebut wis suwe ora ana.Sing kita deleng yaiku cahya sing dipancarake milyaran taun kepungkur.Teleskop astronomi optik dipérang dadi teleskop astronomi reflektif, reflektif lan catadioptric.Minangka jeneng kasebut, prinsip teleskop refracting yaiku nggunakake prinsip pencitraan lensa cembung kanggo ndeleng gambar nyata;prinsip teleskop sing nggambarake yaiku nggunakake refleksi saka pangilon sing rata kanggo ndeleng gambar virtual;prinsip teleskop refleks kanggo gabungke loro kanggo ndeleng Apa uga gambar virtual.

Teleskop radio, sing kalebu teleskop astronomi sing digunakake dening observatorium profesional kanggo pengamatan.Iki nampa gelombang radio sing dipancarake lintang, banjur ngrekam data kunci, kalebu intensitas radio, spektrum frekuensi, polarisasi, lan liya-liyane saka benda langit.Ing wektu sing padha, dilengkapi pangolahan informasi profesional.Sistem ngolah informasi sing diklumpukake.Ing kahanan kasebut, lintang-lintang sing ora bisa diamati dening teleskop optik biasa bisa diamati, kayata pulsar, quasar, molekul organik antarbintang, lan liya-liyane.

Struktur teleskop astronomi:

Siji: tabung utama

Tabung utama teleskop astronomi yaiku protagonis ngamati lintang.Kanthi eyepieces sing beda, kita bisa ndeleng lintang-lintang kaya sing dikarepake.

Loro: Finder

Teleskop astronomi biasane mirsani lintang kanthi perbesaran kaping pirang-pirang utawa luwih.Nalika nggoleki lintang, yen sampeyan nggunakake kaping puluhan kanggo nemokake lintang, amarga lapangan pandang cilik, iku ora gampang kanggo nemokake lintang karo tabung lensa utama.Fungsi lapangan pandang yaiku kanggo mangerteni posisi lintang sing kudu diamati luwih dhisik, saengga lintang kasebut bisa langsung diamati ing laras lensa utama kanthi perbesaran medium lan kurang.

Telu: Eyepiece

Yen teleskop astronomi ora duwe eyepieces, ora ana cara kanggo ndeleng lintang.Fungsi eyepiece kanggo nggedhekake.Biasane teleskop kudu dilengkapi eyepieces tontonan perbesaran kurang, medium lan dhuwur.

Papat: Gunung Khatulistiwa

Gunung khatulistiwa minangka piranti sing bisa nglacak lintang lan mirsani ing wektu sing suwe.Gunung khatulistiwa dipérang dadi sumbu munggah tengen lan sumbu deklinasi, lan sing paling penting yaiku sumbu munggah tengen.Nalika digunakake, sampeyan kudu nyelarasake sumbu munggah tengen karo kutub lor bola langit.Nalika lintang ditemokake, nguripake motor nelusuri lan ngunci kopling kanggo trek lintang.Kanggo nggampangake sumbu ascension kanggo nyelarasake karo Lintang Lor, teleskop cilik dipasang ing tengah sumbu ascension, sing diarani teleskop sumbu polar.Ing sumbu munggah lan deklinasi tengen, ana pangaturan sing apik lan cilik, lan fungsine kanggo nemokake lintang tambahan.

Lima: nelusuri motor

Motor tracking munggah tengen bisa drive sumbu munggah tengen kanggo muter ing arah ngelawan ing kecepatan sudut padha rotasi bumi, trek lintang, lan supaya lintang ing tampilan kanggo dangu.Kajaba iku, sampeyan uga bisa nggunakake kacepetan sing luwih cepet kanggo nemokake lintang sing pengin diamati, lan nambah utawa nyuda cuaca Shanghai kanggo nindakake astrofotografi.

Fungsi motor pelacak deklinasi yaiku nggawe pangaturan lan koreksi nalika lintang sing diamati nyimpang saka tengah lapangan pandang, nggoleki bintang lan astrofotografi.Umumé, gunung khatulistiwa kudu duwe motor munggah tengen.Yen njupuk wektu suwe kanggo njupuk gambar astronomi, loro motor munggah tengen lan deklinasi dibutuhake.

Enem: meja tripod lan tripod

Stand tripod digunakake kanggo nyambungake gunung khatulistiwa lan tabung pangilon kanggo nyambungake tripod.Tripod digunakake kanggo nggawa teleskop astronomi lan gunung khatulistiwa, lan digunakake minangka pilar.Instrumen es khatulistiwa cilik umur 3 biasane nggunakake tripod, lan instrumen khatulistiwa sing luwih abot nduweni sikil siji.

Pitu: kothak kontrol gunung Equatorial lan sumber daya

Supaya gunung khatulistiwa bisa digunakake, kudu nggunakake sumber daya kanggo nyopir motor pelacak.Umume, piranti nyanyian Chimeiyu portabel mbutuhake tuku baterei garing utawa akumulator, sing cocog kanggo digunakake ing wilayah liar lan pegunungan.Kothak kontrol gunung khatulistiwa dirancang kanthi akeh fungsi, supaya bisa ngamati lintang-lintang, nggoleki lintang-lintang, lan melu kabutuhan astrofotografi.

Pabrik Peralatan Optik internasional Mirror kita bisa nyedhiyakake kabeh jinis teleskop.


Wektu kirim: Mar-21-2022